Chlupáči, 10. 12. 2022

Foto: Shutterstock

Věčně veselý a neposedný chlupáč, který si umí užívat život se vším všudy! Zaujal vás? Pojďme se podívat, jestli se k vám tento rošťák od protinožců hodí!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Všestranný společník

Australský honácký pes

Australský honácký pes je velice přizpůsobivý chlupáč, který si rychle zvykne na chod vaší domácnosti. Je to mazel, který nezkazí žádnou legraci a má vždy chuť zapojit celou rodinu do nějaké akce. Miluje hry, procházky, výlety a výšlapy, ale také sportování a občas si užije i lenošení, zvláště, pokud vám bude nablízku. Jedná se o věrného a milého společníka, který umí být svou věrností mnohdy až dotěrný, ale v tom nejlepším slova smyslu. Rád vám bude dělat doprovod a asistovat při veškerých činnostech. I když často překáží v cestě, jeho roztomilý nadšený výraz vás okamžitě obměkčí.

Pracant tělem i duší

Australský honácký pes

Psí workoholik. I tak lze označit australského honáckého psa. Jedná se totiž o opravdu aktivního chlupáče, který miluje práci a rád vám bude dělat radost, seč mu síly vystačí. Díky tomu je snadno ovladatelný, jelikož má v pánovi velkou motivaci a rád plní jeho přání. Navíc je velice inteligentní, a tak se nové povely naučí raz dva.

Jelikož se nejedná o žádného pecivála, potřebuje náležitě zaměstnat. Dlouhé pravidelné procházky jsou tak samozřejmostí, sport je pak velkou vášní. Australák vyniká jak v práci s dobytkem, který mu díky původu není vůbec cizí, tak i ve sportovní kynologii, v agility, dogdancingu, flyballu i frisbee. Bude i parádním parťákem pro běh či jízdu na kole nebo koloběžce. Tento všestranný pomocník nachází uplatnění i v záchranařině, využívá se například k hledání osob, drog nebo výbušnin.

Veselý flekáč

Australský honácký pes

Australský honácký pes vás kromě své jedinečné povahy jistě zaujme i vzhledem. Nejvýraznější je jeho zbarvení, které není úplně obvyklé. Jedná se o nejednotné skvrnité zbarvení ve dvou variantách – modré a červené, které je doplněné o mramorování bílými či šedými chlupy. Štěňátka se začínají zbarvovat postupně, rodí se téměř celá bílá s drobnými náznaky znaků.

Co si musíte na australákovi zamilovat, je jeho široký úsměv. Tento hafan vám zlepší každý den díky svému pozitivnímu naladění. Tento veselý rošťák se hodí do aktivní rodiny, která má radost ze života stejně jako tento úžasný chlupáč.

Autorský článek

Štítky: psí plemena

Autor článku: Aneta Hladíková; Foto: Shutterstock