Chlupáči, 6. 4. 2023

Foto: Shutterstock

Univerzální pes s mnoha kvalitami i výjimečnostmi. Beauceron patří mezi ovčácká plemena a má pevnou základnu ve Francii. Ačkoliv se na první pohled může podobat dobrmanovi, ovčácké geny nezapře. Pojďme se podívat na tohoto zajímavého chlupáče zblízka!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Statečný hlídač

Beauceron

Beauceron má v krvi hlídání, střežení a chránění majetku, pozemku, ale i osob nebo zvířat. Má pro strach uděláno a nebojí se zakročit v případě potřeby. Nevítaného hosta před vstupem jistě odradí už samotný tajemný vzhled a odhodlaný výraz tohoto psího nebojsy. Beauceron je velice přizpůsobivý a nenáročný chlupáč, kterému nevadí ani náročnější podmínky či nepříznivé počasí. Hustá srst s podsadou jej ochrání před chladem i horkem, ale zajištění přístřešku, boudy nebo vstupu do domu je samozřejmostí.

Věrný společník

Beauceron

Pokud hledáte psího parťáka, na kterého se můžete spolehnout a který rád udělá, co vám na očích uvidí, je beauceron správnou volbou. Záleží přitom samozřejmě na vašem vzájemném vztahu, důvěře a přístupu k výchově a výcviku. Tento hafan si k vám při laskavém a pevném vedení vytvoří silné pouto a bude milovat celou rodinu, poslouchat, naslouchat a respektovat všechny její členy, které pak také náležitě brání. Je velice citlivý a rozpozná vaše rozpoložení, nezapře ani vysokou inteligenci a opravdu dlouhou paměť.

Pracant tělem i duší

Beauceron

Tento chlupáč umí být neúnavným pracantem, který rád plní každé pánečkovo přání. A to nejen co se výcviku týče, ale hlavně v ohledu sportovních a pracovních výkonů. Je výborný ovčácký pes a miluje práci u stáda. Je velice vytrvalý a má dobrou fyzičku, a tak vám může dělat doprovod i při jízdě na kole či koloběžce, nepohrdne dlouhými výpravami a výšlapy. Tento fyzicky zdatný pes může vážit až 40 kilogramů, a přesto mu nechybí hbitost a rychlost. Je vždy připravený k akci!

Kolik vidíte prstů?

Beauceron

Velkou zajímavostí na beauceronovi je počet prstů. Již při prvním pohledu si všimnete, že je na tomto hafanovi něco neobvyklého. Zaměříte-li se na jeho zadní nohy, zjistíte, že na nich má dvojité paspárky. Celkem má tedy na zadní noze šest prstů! To je mezi jinými psími kolegy docela rarita, nemyslíte? I když vás mohou paspárky vyděsit, nemusíte se ničeho obávat. Jedná se o přirozenou součást těla, která k tomuto chlupáčovi zkrátka patří, a je dokonce vyžadována!

Ke komu se hodí beauceron? A jaké jsou výhody a nevýhody tohoto psího plemena? Odkud pochází? Poznejte ✔️ historii, ✔️ povahu, ✔️vlastnosti a vzhled oblíbeného psa.
Všechna psí plemena podle abecedy najdete na Chlupáči.cz.

Štítky: psí plemena

Autor článku: Aneta Hladíková; Foto: Shutterstock