Chlupáči, 13. 4. 2023

Foto: Shutterstock

Inteligentní, hravý a elegantní psík, který je díky své povaze i vzhledu populárním mazlíčkem po celém světě – to je bílý kudrnatý bišonek. Jelikož je původem bišonek pes společenský, potřebuje mít kolem sebe lidi.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Parťák do nepohody

Bišonek

Bišonek je velice veselý čtyřnohý nezbeda, který vás zaručeně vždy potěší a rozesměje nejen svým kukučem, ale i nejrůznějšími kousky, které se bleskurychle naučí a využije v každé vhodné chvíli. Rád vám bude dělat společnost při sledování televize, ale i na kratších procházkách nebo výletech. S bišonkem se můžete věnovat i mnoha sportům, díky své obratnosti a inteligenci se velmi hodí na agility nebo dogdancing.

Potřebuje pozornost a společnost

Bišonek

Jelikož je původem bišonek pes společenský, potřebuje mít kolem sebe lidi. Přeci jen býval mazlíkem i módním doplňkem ušlechtilých dam, které si jej braly všude s sebou. Proto bude vyhledávat vaši společnost a náležitě si ji užívat. Rozhodně se nehodí na dvorek k celodennímu ležení u boudy, hlídač z něj taktéž nebude.

Společnost mu můžete dělat nejen vy a vaše děti, se kterými bude pod dozorem bezvadně vycházet, ale i jiní domácí mazlíčci. S ostatními pejsky nemívá bišonek sebemenší problém, dokáže sdílet domácnost i s kočičkou či jiným zvířátkem.

Sněhobílá srst

Bišonek

Jednoznačně největší chloubou bišonků je jejich nadýchaná čistě bílá srst, která je tvořena z hedvábných prstenců. Velikou výhodou je, že bišonci nelínají, a tak se nebudete muset potýkat s náročným úklidem domácnosti od všudypřítomné srsti. Z druhé strany je tato srst poněkud náročná na údržbu – bišonka je potřeba pravidelně vyčesávat a srst zakracovat. Zvláště je třeba sledovat délku srsti v oblasti očí a tlapek, aby nepřerůstala a pejskovi nepřekážela. Pro zachování zářivě bílého zbarvení se nevyhnete ani občasnému koupání, a to hlavně v sychravých měsících.

Hravý rošťák i klidný mazlík

Bišonek

Bišonek je ideálním psíkem do domácnosti, kde se pořád něco děje, kde je hodně lidí, dětí a radosti. I tak potřebuje i tento společenský chlupáč někdy klid a čas na odpočinek, aby nabral síly na další lumpárny a společné činnosti se všemi členy domácnosti. Proto si užije jak celodenní lenošení a mazlení, tak i trénink nových triků a povelů, a to hlavně za použití odměn. Za pohlazení, hračku či dobrůtku udělá bišonek vše, co vám na očích uvidí.

Ke komu se hodí bišonek? A jaké jsou výhody a nevýhody tohoto psího plemena? Odkud pochází? Poznejte ✔️ historii, ✔️ povahu, ✔️vlastnosti a vzhled oblíbeného psa.
Všechna psí plemena podle abecedy najdete na Chlupáči.cz.

Štítky: psí plemena

Autor článku: Aneta Hladíková; Foto: Shutterstock