Chlupáči, 11. 4. 2023

Foto: Shutterstock

Plánujete si pořídit veselého, přátelského a pozorného psíka menšího vzrůstu? Bostonský teriér může být pro vás tou správnou volbou! Pojďme se podívat na jeho vlastnosti!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Rodinný klaun

Bostonský teriér

S bostonkem se nemusíte obávat nudy. Tento veselý rarášek vás potěší svou energičností a radostí ze života. Jedná se o velice inteligentní plemeno, které se rádo učí novým kouskům. Jelikož má bostonský teriér úžasnou paměť, dané triky a povely si náležitě zapamatuje, aby jimi později mohl pobavit okolí a dostat tak kýženou pozornost či odměnu. Trénink ho baví, zvláště pokud dělá radost svému pánovi.

O zábavu se postará, i co se ostatních členů týče. Dobře vychází s jinými domácími mazlíčky, a tak se spolu chlupatá smečka náležitě zabaví, když nebudete zrovna doma. Bostonci jsou vhodní také do rodiny s dětmi, se kterými si užijí mnoho legrace a společných her. Děti však musí být poučeny, jak s psíkem zacházet, aby nedocházelo k nebezpečným situacím. I když je bostonek ideálním parťákem na hraní, není to plyšová hračka.

Aktivní neposeda i pohodář

Bostonský teriér

Bostonský teriér má velice sportovní a atletickou postavu, při pohybu působí vesele a překypuje energií. Rád hopsá a skáče, a tak je ideálním adeptem na to, stát se šampionem v některém ze psích sportů. Například v agility bude jistě vynikat, stejně tak jej bude bavit dogdancing, kde zúročí svou paměť na triky a povely. Z bostonka můžete mít i suprového parťáka na společné běhání či jízdu na koloběžce, avšak je potřeba myslet na to, že se jedná o krátkolebé plemeno, kterým hrozí přehřátí při přemíře fyzické zátěže nebo v horkém letním počasí. Proto by měl každý majitel přizpůsobit pohybové aktivity povětrnostním podmínkám a schopnostem zvířete.

Bostonský teriér

Ačkoliv může bostonek působit jako neřízená střela, bude spokojený i v klidu v pohodlí domova. Nejvíce mu záleží na tom, aby byl v přítomnosti své rodiny. Rád se tedy přizpůsobí vašemu režimu a postačí mu pravidelné procházky a pozornost. Nehodí se k celodennímu odložení na dvoře či zahradě, o samotě totiž trpí, navíc ho jeho srst příliš neochrání před nepříznivým počasím. Výhodou této srsti je však nepochybně její snadná údržba. Jemné, krátké a přiléhavé chloupky nevyžadují žádné pracné pročesávání, naopak postačí občasné pohlazení gumovým kartáček či rukavicí.

Ideálním denním programem tohoto milého mazlíka jsou veselé hrátky s rodinou a následné spočinutí na pohodlném gauči v láskyplné domácnosti.

Ke komu se hodí bostonský teriér? A jaké jsou výhody a nevýhody tohoto psího plemena? Odkud pochází? Poznejte ✔️ historii, ✔️ povahu, ✔️vlastnosti a vzhled oblíbeného psa.
Všechna psí plemena podle abecedy najdete na Chlupáči.cz.

Štítky: psí plemena

Autor článku: Aneta Hladíková; Foto: Shutterstock