Chlupáči, 22. 12. 2022

Foto: Shutterstock

Milujete akci, pohyb a povalování na gauči není nic pro vás? Tak se mrkněte na tohoto temperamentního chlupáče, který má energie na rozdávání! Bretaňský ohař je všestranný lovec a společník.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Věrný přítel

Bretaňský ohař

Bretaňský ohař je typ psa, pro kterého platí slovní spojení „pes – nejlepší přítel člověka“. Jedná se o oddaného chlupáče, který vám dokáže zvednou náladu každý den. Je totiž veselý, energický, milý a přátelský, a to ke všem členům rodiny. Umí si vytvořit velice silné pouto se svými pány, a tak těžko snáší odloučení. Jeho oddanost může člověk odměnit laskavým přístupem, který tento chlupáč potřebuje. Výchova a výcvik není nijak složitá, a tak není potřeba psíka drilovat a peskovat. Nátlak a tresty snáší tento ohař velice špatně, a tak u něj uspějete pouze s pozitivní motivací, laskavostí, trpělivostí a odměnami v podobě pamlsku, hračky či pohlazení.

Společník do aktivní rodiny

Bretaňský ohař

Pokud hledáte rodinného mazla nenáročného na pohyb, není bretaňský ohař nic pro vás. Tento psí neposeda miluje pohyb a akci, a tak se bude vyjímat v takové rodině, kde se pořád něco děje, a kde získá dostatek pozornosti a času. Příliš se nehodí do městského bytu – pouhé procházky kolem domu rozhodně nestačí, ani větší zahrada mu nenahradí jeho vytoužené toulky divočinou, ačkoliv se jedná o lepší variantu, jelikož psík bude moci skotačit alespoň v době, kdy se potřebujete věnovat jiným činnostem nebo jste mimo domov.

Bretaňský ohař totiž miluje pobyt v přírodě, rád běhá, zkoumá okolí a chce mít přehled nad vším, co se v trávě šustne. Proto ocení dlouhé výlety, túry nebo společné kempování, je ideálním parťákem pro turisty a nadšence do sportování v přírodě, nejvíce však zúročí své vlastnosti v myslivectví.

Lovec a sportovec

Bretaňský ohař

Tento energický pes vám vyrazí dech svou touhou po pohybu, nezapře ani silné lovecké pudy. Právě proto je velice zdatným parťákem pro nadšence do myslivectví nebo zájemce o psa s loveckým výcvikem. Pokud vám tyto činnosti nic neříkají, a přesto vás bretaňský ohař okouzlil, nezoufejte. Tento chlupáč totiž ocení náhradu v podobě sportů. Může vám dělat doprovod u běhání či jízdě na kole či koloběžce, realizovat se může i v psích sportech, kde zúročí svou energičnost a hbitost. Vynikat může například v agility, coursingu nebo flyballu.

Autorský článek

Další info: AKC: Brittany; Brittany Dog Breed

Štítky: psí plemena

Autor článku: Aneta Hladíková; Foto: Shutterstock