Chlupáči, 23. 3. 2024

Foto: Azhar Shaidildinova / Shutterstock

Plemeno, které se těší veliké oblibě nejen u nás, ale i v zahraničí. Řeč je o francouzském buldočkovi, psíkovi, který umí zlepšit den. Zaujme tento chlupáč i vás?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Veselá kopa

Francouzský buldoček

Pokud hledáte psího parťáka, který vám dokáže zvednout náladu, tak se začněte poohlížet po francouzském buldočkovi.

Tento kamarádský chlupáč překypuje pozitivní energií, je veselý, energický a společenský, rád je středem pozornosti a ještě raději udělá vše pro to, aby vykouzlil svému milovanému majiteli úsměv na tváři,“ popisuje pro MůjChlupáč.cz psí trenérka Lucie Šámalová.

Francouzský buldoček je vynalézavý psík, se kterým se rozhodně nudit nebudete, zároveň oceníte jeho klidnou povahu a nenáročnost, co se pohybu týče.

Buldočí povaha

Francouzský buldoček

Ačkoliv je francouzský buldoček vyrovnaný pes se stabilní povahou, umí být i pěkně tvrdohlavý a umíněný.

Není to však nijak zvlášť závažná komplikace vzájemného soužití, naopak vás někdy jeho nápady a trucování pobaví. Zádrhel může nastat při výcviku, celkově je potřeba k buldočkovi přistupovat s jistým pochopením a trpělivostí. Tento na pohled tvrdý hafan má překvapivě citlivou dušičku, a tak špatně snáší nátlak a násilí, reaguje citlivě i na intonaci hlasu. Laskavost je tak při jeho výchově na místě. Společně s pamlsky tento psí rarášek rád udělá, co vám na očích uvidí,“ říká psí trenérka.

Miláček celé rodiny

Francouzský buldoček

Tento chlupáč se hodí téměř do každé rodiny. Dobře snáší děti i jiné domácí mazlíčky, pokud je s nimi zavčas seznámen a ideálně společně vyrůstají.

Buldoček může být vhodným parťákem i pro starší osoby, jelikož není náročný na pohyb. Zároveň se s ním však můžete věnovat různým aktivitám, od procházek i po některé psí sporty, jako je například agility,“ doplňuje Lucie Šámalová.

Je však podle ní potřeba myslet na to, že se francouzský buldoček snadno přehřívá kvůli krátkému čumáku. Přehřátí hrozí nejen z přehnané aktivity, ale také v horkých letních dnech.

Autorský článek / Lucie Šámalová je psí trenérka a odbornice na psí chování

Autor článku: Aneta Hladíková; Foto: Shutterstock