Chlupáči, 25. 11. 2023

Foto: Lunja / Shutterstock

Každé znamení zvěrokruhu se vyznačuje určitými vlastnostmi a také hodnotami, které považuje za důležité. A to nejen u lidí, ale i u psů! Které plemeno se tak nejlépe bude hodit třeba ke Střelcům, Váhám nebo Blížencům?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Pokud hledáte psího parťáka, je třeba zvážit spoustu aspektů. Každý štěkající chlupáč je totiž jiný a každé plemeno charakterizuje jiný soubor vlastností. A tak zatímco někdo u psího kamaráda ocení nejvíce loajalitu až za hrob, někdo dá přednost spíše vysoké inteligenci nebo třeba klidné povaze.

Jak jsou na tom jednotlivá znamení zvěrokruhu? Tahle plemena se k vám podle hvězd budou hodit nejvíc!

Beran: Německý ovčák

Německý ovčák (neboli lidově vlčák) patří dlouhodobě k nejoblíbenějším psím plemenům v České republice. Vynikají inteligencí, schopností se učit, ale také pracovitostí.

A čím tak imponují právě zrozencům ve znamení Berana? Především svou odvahou, přirozenou autoritou a také odhodlaností a silnou vůlí.

Býk: Německý boxer

Boxeři možná vypadají na první pohled zamračeně a nepřístupně, ale jsou to velcí dobráci, kteří svou rodinu milují až za hrob a skvěle vycházejí i s dětmi.

Proč budou pro Býky dokonalými parťáky? Vyznačují se totiž velmi silnou loajalitou, pořádnou dávkou trpělivosti, ale také přirozenou vznešeností.

Blíženci: Bišonek

Bišonci tak trochu klamou tělem. Na první pohled vypadají jako gaučáci, co jsou spíše na okrasu. Ale to vůbec není pravda! Jsou velmi chytří a aktivní. Byla by chyba je podceňovat.

Ostatně v této „rozdvojenosti“ jsou si s Blíženci trochu podobní. Proč budou ke zrozencům tohoto znamení jako stvoření? Především díky své hravosti, zvědavosti a také spoustě energie.

Rak: Rotvajler

Rotvajleři dokáží nahnat hrůzu, ale považovat je za nebezpečné plemeno vyvolávající konflikty je nepochopení těchto psích obrů. Pokud se s nimi správně pracuje, jsou z nich dokonalí rodinní hafani.

A proč tvoří skvělou dvojku zrovna s lidmi narozenými ve znamení Raka? Ti totiž dokáží náležitě ocenit především jejich oddanost, ochranitelské sklony, ale také přirozenou dobráckost.

Lev: Mops

Mopsíci nezkazí žádnou legraci, jsou rádi středem pozornosti, dobře se učí nejrůznější triky a své lidské kamarády miluje nadevšechno.

Jak mohli tihle malí pejsci skončit ve dvojici s králi džungle (a zvěrokruhu)? Jednoduše – Lvům bude vyhovovat jejich ztřeštěnost, nepodmíněná láska a obdiv, ale také neoddiskutovatelná osobnost mopsů.

Panna: Ohař

Ohaři patří jako všechna lovecká plemena k nejchytřejším psům vůbec. Naučí se bez problémů jakékoli povely, jsou věrní, ale nejsou na svých pánečcích přehnaně závislí.

A právě to jsou vlastnosti, které zrozenci ve znamení Panny ocení – také pro ně jsou pracovitost, loajalita a inteligence typické a vyhledávané.

Váhy: Novofundlandský pes

Novofundlaďáci jsou pořádní hafani, kteří zaručeně vzbudí pozornost, kamkoli přijdou. Na rozdíl od jiných psích obrů ale nepatří k těm, kteří by na první pohled budili hrůzu. Jsou to dobráci, které nejde nemilovat.

A proč budou tvořit nerozlučnou dvojici právě s lidmi narozenými ve Váhách? Spojuje je totiž přátelskost, něžnost a také silná vazba na rodinu – tedy vlastnosti, které obě strany dokáží náležitě ocenit.

Štír: Pitbul

Pitbulové patří bohužel k psím plemenům, která mají nezaslouženě špatnou pověst. Za ni však mohou jen a jen lidé – samotní chlupáči jsou totiž milující a věrní kamarádi, kteří pro svou rodinu udělají cokoli.

A co na nich ocení zrozenci znamení Štíra? Především neutuchající loajalitu, ochranářské sklony a také odvahu.

Střelec: Jack Russel teriér

Russelové jsou malí pejsci „na pérkách“, kteří mají doslova neutuchající energii, takže to nejsou žádní gaučáci. Zároveň jsou ale velmi inteligentní a velmi rychle se učí nové věci.

Čím budou imponovat právě Střelcům? Především svou společenskostí, nekonečným vymýšlením skopičin a také schopností projevit kdykoli svůj názor.

Kozoroh: Shiba-inu

Shiby jsou velmi výjimečné psí plemeno. Tito pejsci, původem z Japonska, se nehodí pro každého a občas se o nich říká, že povahou připomínají spíše kočku.

A právě to jsou vlastnosti, díky kterým budou pro Kozorohy skvělými parťáky – shiby jsou nezávislé, nechybí jim sebevědomí, ale své lidské rodině jsou věrné až za hrob.

Vodnář: Labradorský retrívr

Labradoři patří mezi takzvaná rodinná plemena. Z toho vyplývá, že jsou dokonalí společníci pro dospělé i děti. Jejich výcvik patří k těm snazším, jsou inteligentní a málokdy vykazují známky agrese.

Vodnářům budou tito hafani vyhovovat právě pro svou vysokou inteligenci, ale také lásku ke společným aktivitám, a především díky náklonnosti, kterou labradoři ke své rodině projevují.

Ryby: Bernardýn

Představa bernardýna jako psího obra, který se soudkem na krku zachraňuje polozmrzlé lyžaře tak nějak vystihuje dobráckou povahu těchto hafanů. Umí být tvrdohlaví, ale jsou to milující psi.

Zrozenci ve znamení Ryb na nich ocení především oddanost, kterou bernardýni neváhají projevovat, přátelskost a také překvapivou něhu ke všemu živému.

Autorský článek

Foto v textu: Shutterstock

Autor článku: Petra Chmelová; Foto: Shutterstock