Chlupáči, 26. 8. 2022

Foto: Shutterstock

Svalnaté tělo, dlouhé silné nohy a široký hrudník dodává německému boxerovi ten pravý atletický vzhled. Pokud hledáte veselé aktivní plemeno, které se hodí i do rodiny s dětmi, může být právě boxer tou správnou volbou! Jaký tento krasavec ve skutečnosti je?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Hbitý sportovec

Německý boxer

Svalnaté tělo, dlouhé silné nohy a hluboký hrudník dodává německému boxerovi ten pravý atletický vzhled. Jedná se o fyzicky zdatné a aktivní plemeno, které se hodí pro nejrůznější kynologické aktivity. Boxer rád běhá, hraje si, přemýšlí, ale i ochraňuje a brání. Proto se hodí i na obrany, patří mezi hojně využívaná služební plemena pro policii, a to převážně v sousedním Německu.

Boxeři opravdu vynikají v canicrossu, jako parťáci při běhání, jízdě na kole či koloběžce, a to díky své rychlosti a vytrvalosti. Tento čtyřnohý miláček vám bude dělat společnost i na výletech a dlouhých túrách. Věřte, že se postará o vaši fyzičku!

Rodinný mazel

Německý boxer

Německý boxer má i přes svou občas bláznivou povahu překvapivě velkou trpělivost. Je to pes do každé rodiny – o zábavu s boxerem není nouze, zároveň se hodí i k malým dětem, ke kterým se chová něžně a přátelsky. Záleží však i na výchově a povaze jednotlivce, taktéž záleží na přístupu dětí. Ratolesti by pejskovi rozhodně neměly nijak ubližovat ani jej obtěžovat. I když se jedná o mírumilovného chlupáče, mějte děti v jeho přítomnosti pod dozorem. K dětem se boxer hodí i díky své hravosti, která u něj přetrvává i do vyššího věku. Je to zkrátka takové přerostlé štěně.

Pokud hledáte psa, který miluje lidskou společnost, tak je boxer mazlík přímo pro vás! Jedná se totiž o tvora, který si užívá chvíle se svou rodinou, rád se mazlí a tulí. Není výjimkou, že vám boxer vleze na klín, jakoby se nechumelilo, i když váží až 30 kilogramů. Tomu se říká pořádná dávka lásky!

Ochranář

Německý boxer

Jak již bylo zmíněno, boxer je věrný pes, který dokáže svého pána náležitě ochránit. A nejen to, umí střežit i objekty, a tak se hodí i jako hlídač k rodinnému domu. K cizím lidem je totiž tento sebevědomý hafan poněkud nedůvěřivý.

To, že je dobrým hlídačem však ještě neznamená, že se hodí k pobytu venku. Tento chlupáč příliš chlupatý není – krátká přiléhavá srst jej před nepříznivým počasím ochrání jen stěží. Navíc potřebuje lidskou společnost, jinak by celý den na zahradě, v kotci či na dvoře trpěl a tesknil po hře či pomazlení.

Ke komu se hodí německý boxer? A jaké jsou výhody a nevýhody tohoto psího plemena? Odkud pochází? Poznejte ✔️ historii, ✔️ povahu, ✔️vlastnosti a vzhled oblíbeného psa.
Všechna psí plemena podle abecedy najdete na Chlupáči.cz.

Štítky: psí plemena

Autor článku: Aneta Hladíková; Foto: Shutterstock

New title