Chlupáči, 19. 12. 2022

Foto: Shutterstock

Věčně pozitivní psí společník, do jehož huňatého kožíšku můžete zabořit prsty a užívat si kromě domácí pohody i mnoho radosti a zábavy. Kdo jiný tuto roli může zastat, než německý špic!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Veselý parťák

Německý špic střední

Německý špic je opravdový přítel do nepohody. Tento chlupáč vám zlepší den, stačí se na něj jen podívat! Díky jeho korálkovým kukadlům a stojatým ouškům působí tento mazlík jako správný rošťák, který je pro každou lumpárnu. Jeho rozverný úsměv vám napoví, že se s ním rozhodně nudit nebudete. Jedná se o velice inteligentního a aktivního psíka, který miluje lidskou společnost a pozornost a je velmi milým mazlíčkem do každé rodiny. Hodí se do rodiny s dětmi i jinými domácími mazlíčky, avšak včasná socializace je na místě. Díky jeho chytré hlavičce se naučí nové povely a triky v cuku letu, a tak není jeho výcvik ani výchova nijak náročná a zvládne ji i pejskař začátečník. Soužití s tímto chlupáčkem je bezproblémové, jediným vroubkem může být nežádoucí štěkání.

Živý alarm

Německý špic střední

Právě štěkáním špic upozorňuje na nevítané hosty nebo ruch z okolí. Je velice ostražitý a díky silné vazbě na svou rodinu má potřebu ji přirozeně chránit. Z toho může vyústit ono přehnané štěkání, které svou intenzitou a vysokým tónem může značně znepříjemňovat život nejen vám, ale i sousedům. Z tohoto důvodu je potřeba vzít tyto projevy pod kontrolu již ve štěněcím věku a pejska naučit, kdy je štěkání žádoucí a kdy ne.

Huňatý neposeda

Německý špic střední

Co vás jistě na německém špici zaujme je jeho kožíšek, který působí nadýchaným a vznešeným dojmem. Srst tohoto chlupáče je složena z podsady a dlouhé rovné krycí srsti, což způsobuje, že chloupky jakoby odstávají od těla. A jak se říká – objem dělá dojem! Srst špice je zkrátka opravdová chlouba, která nevyžaduje až takovou péči, jako by se dalo čekat. Důležité je pouze pročesávání srsti zejména v období línání a zbavování ji chuchvalců a nečistot.

I když se může zdát, že je tento nadýchaný huňáč gaučovým povalečem, není tomu tak. I když rád spočine v pohodlí domova, nepohrdne ani žádnou aktivitou. Jedná se totiž o překvapivě temperamentního a aktivního psíka, který vás překvapí svou hbitostí a rychlostí. Kromě procházek a společného skotačení vám tak může dělat radost zapojením se do nějakého psího sportu. Vynikat bude například v agility nebo dogdancingu, kde zúročí i svou chytrou hlavičku. Publikum tohoto usměvavého raráška bude milovat!

Autorský článek

Více info: AKC: German Spitz; UKC: German Spitz

Štítky: psí plemena

Autor článku: Aneta Hladíková; Foto: Shutterstock

New title