Chlupáči, 26. 12. 2023

Foto: akihirohatako / Shutterstock

Pokukujete po menším chlupáčovi, který zastane roli všestranného psího parťáka i rodinného mazlíka? Toy pudl je velký pes v miniaturním těle! Pojďme se podívat, zda vás tento kompaktní kudrnatý rošťák zaujme!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Roztomilý hlídač

Toy pudl

Tento malý pudlík je na první pohled opravdovým miláčkem. Jeho rozkošné kudrlinky a kulatá očka si zkrátka ihned zamilujete. I přes jeho mírumilovný vzhled však umí být zdatným hlídačem! Sice potenciálního vetřelce nezastraší a nezpacifikuje kvůli své velikosti, za to je efektivním alarmem. Díky pronikavému štěkotu budete hned o nevítaných hostech vědět. Jedná se o malého hrdinu, který má pro strach uděláno. Jeho odvaha předčí kdejakého psího velikána.

Oddaný mazel

Toy pudl

Nejen zmíněným hlídáním vám toy pudl dokáže, jak vás má rád. Rodinu chrání přirozeně proto, že si ke všem členům vytvoří silné pouto. K tomu vás navíc bude zahrnovat láskou při každé příležitosti. Jedná se zkrátka o velice věrného psího kamaráda, který by za své majitele i položil život. To je vzhledem k jeho vzrůstu opravdu úctyhodné, nemyslíte?

Rodinný společník

Toy pudl

Toy pudlík zapadne téměř do každé rodiny. Umí být všestranným nadšencem do nejrůznějších činností, zároveň rád spočine v pohodlí domova a schoulí se do vašeho klína. Hodí se jak pro starší pejskaře, tak i do rodiny s dětmi. Ačkoliv má tento mazlík k dětem kladný vztah, je potřeba myslet na to, že se nejedná o plyšovou hračku, k čemuž často svádí jeho roztomilý vzhled. Děti bychom měli zavčas poučit, jak se mají k živému tvoru správně chovat, aby později nedocházelo k nežádoucím potyčkám a nedorozuměním.

Jak již bylo řečeno, tento malý rošťák ocení vedle pomazlení a odpočinku i kdejakou akci. Dokáže vám vykouzlit úsměv na tváři svou hravostí, kdy dovádí jako malé štěňátko i v pokročilejším věku. Potěší vás i jeho chuť učit se novým kouskům, a že jich zvládne hodně! Díky jeho vysoké inteligenci a hbitosti pro něj není žádný trik velkou výzvou. Kromě pravidelných procházek se může toy pudl realizovat i v psích sportech, vynikat bude zejména v dogdancingu nebo agility. S takto malým psíkem si zkrátka užije velkou zábavu!

Autorský článek

Více info: AKC: Toy Poodle; Toy Poodle Breed

Autor článku: Aneta Hladíková; Foto: Shutterstock