Chlupáči, 20. 12. 2022

Foto: Shutterstock

Velššpringršpaněl nese tak vznešené jméno právem. Ačkoliv zní spíš jako jazykolam, jedná se o plemeno s bohatou historií a jedinečnou povahou, díky které se z něj stal oblíbený lovec a společník po celém světě.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Neúnavný pracant a lovec

Velššpringršpaněl

Jelikož se jedná o plemeno vyšlechtěné pro lovecké účely, přirozené pudy velššpringršpaněl nezapře. Tento chlupáč vás překvapí svou neutuchající chutí pracovat, je velice odolný a vytrvalý, což využijete zejména při takových aktivitách, kde se bude moci tento hafan realizovat. To je zejména sport nebo zmíněný lov. Lovecké instinkty pocítíte i na běžných procházkách, kdy touha slídit velššpringršpaněla doslova pohltí. Jeho zápal je obdivuhodný, avšak pokud nechcete řešit ztraceného psa, je důležité naučit jej poslušnosti a mít oči všude, případně využívat dlouhé vodítko.

Přátelský společník a vděčný mazel

Velššpringršpaněl

I když se to z výše zmíněného nemusí zdát, tento lovec je duší opravdový mazel. Velššpringršpaněl má neobyčejně přátelskou, milou a veselou povahu, kterou obšťastní nejednoho pejskaře. Jedná se o vyrovnaného psa, který se hodí do rodiny s dětmi, se kterými vychází nadmíru dobře. Co se týče vztahu s jinými domácími zvířátky, záleží na brzké socializaci a přístupu. Tento španěl je rád za pozornost a společné aktivity. Pokud mu dopřejete vyžití a zábavu, na oplátku nebude vymýšlet žádné lumpárny uvnitř domu.

Miluje lidi, přírodu a vodu

Velššpringršpaněl

Velššpringršpaněl vychází dobře nejen s dětmi, ale samozřejmě i s dospělými, a to i s cizími. To z něj sice nedělá dobrého hlídače, ale vynahradí vám to svou milou a společenskou povahou na nejrůznějších akcích. Ačkoliv se jedná o přizpůsobivého psa, celé dny v bytě protrpí. Proto je ideální dopřát chlupáčovi výběh na zahradě u domečku, nebo jej z bytu brát do přírody, kterou tolik miluje. Uvidíte, s jakou radostí umí tento rošťák slídit a skotačit ve vysoké trávě, nebo se s chutí vrhne do nejbližšího rybníka. Má zkrátka radost ze života!

Štítky: psí plemena

Autor článku: Aneta Hladíková; Foto: Shutterstock