Rady a tipy, 22. 8. 2023

Foto: andysavchenko / Shutterstock

Přemýšlíte, že byste v rodině přivítali nového čtyřnohého člena? Psi z útulku budou rádi za lásku a teplo domova, navíc jejich adopcí pomůžete uvolnit místo dalším psům v nouzi.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Medailonky pejsků k adopci si můžete pročíst na stránce https://phlanskroun.cz/category/psi-v-utulku/ a vybrat si toho nejlepšího parťáka. Neváhejte a zavolejte útulkové tetě Renatě na tel. 724 813 222 nebo napište na e-mail renata@petheroes.cz.

Domov vyhlíží například:

Guliana

Aktivní 1,5letá fenka, která miluje lidskou pozornost. Svou štěněčí energii a zvědavost ještě neumí pořádně ovládat, takže má trochu problémy s poslušností – potřebuje aktivního a zkušeného člověka, pevnější ruku a čas, aby se všemu naučila. S ostatními pejsky skvěle vychází.

Gasper

Tříletý společenský pejsek se spoustou energie, který je chytrý a rád se učí (obzvlášť když je součástí učení i jídlo). Je hodný a poslušný a přál by si aktivní rodinu. Potřeboval by zkušenějšího člověka, který by kladnou motivací dokázal, aby se nechal česat, protože jeho srst to potřebuje, ale on to nemá rád. Další psy moc nemusí, fenky si vybírá. Doporučení: děti by měly být starší 12 let.

Betty

Tříletá Bettynka je klidná a milující fenka. Zbožňuje mazlení, ráda chodí na procházky. Je zvyklá v bytě a s ostatními pejsky dobře vychází.

Queen

Dvouletá chytrá a energická fenka. Queen je citlivá a potřebuje něžný a láskyplný přístup. Socializaci a poslušnost se teprve učí, ale s dobrou motivací už celkem zvládá dlouhé klidné procházky, jen se občas snadno poleká. Hledá zkušeného, laskavého a trpělivého majitele, pro kterého bude její citlivá duše předností a ne nevýhodou.

Max

Roční energický pejsek, který miluje hru (nejvíce přetahování a aport). Nebyl příliš socializovaný, takže nemá rád stříhání drápků, čištění uší, a návštěvy veteriny. Taky moc rád štěká a má vysoký hlas. Další psy a kočky se k němu nedoporučují, u fenek si vybírá, jestli je má rád nebo ne. Zapadne do aktivní rodiny s většími dětmi, která má se psy zkušenosti.

Cooky

Šestiletý energický, chytrý a hravý pes. Miluje procházky, plavání, dovádění, přetahování se. Umí spoustu povelů a je učenlivý. Potřebuje důsledného a zkušeného člověka, který ho ale nebude trestat –⁠ v minulosti byl nejspíš bitý, a tak na tresty reaguje špatně. Je zvyklý žít v bytě bez malých dětí a dalších zvířat, za domeček se zahrádkou by ale byl rád.

Zdroj: Pet Heroes Lanškroun – Útulek pro psy a kočky v Lanškrouně

Autor článku: (red); Foto: PH Lanškroun