Rady a tipy, 23. 12. 2022

Foto: Shutterstock

Chtěli byste si uchovat vzpomínky na svého čtyřnohého parťáka, nebo si jen toužíte vyzdobit byt originálními výtvory? Domácí mazlíček je členem rodiny a věrným přítelem. Zde je pár tipů, jak jej zvěčnit.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Fotografie

Napadne to asi každého. Fotografie jsou oblíbenou formou uchovávání vzpomínek, ať už kvůli jednoduchému pořízení, tak i z toho důvodu, že na nich lze zachytit krásu okamžiku. I s fotografiemi ale můžete být kreativní. Zapomeňte na nudné album a rozmístěte snímky do fotorámečku, potiskněte si hrneček nebo třeba polštář. Když si z fotografie necháte zhotovit puzzle, zabaví se celá rodina.

Portrét

Pokud jste do vínku dostali kapku talentu na umění, není nic lepšího než si svého mazlíčka zvěčnit na plátně. Nemusí jít nutně o mistrovské dílo, naopak vlastnoruční výtvor vás potěší mnohem více než vyumělkovaná podobizna. Pokud ale přeci toužíte po preciznější práci, neváhejte se obrátit na některého z malířů, kteří se portrétům zvířat věnují. Nemusíte se stresovat, že váš mazlíček, jakožto model, chvíli neposedí. Obraz lze totiž namalovat podle předlohy, kterou může být například výše zmíněná fotografie.

Otisk tlapky

Čím dál oblíbenější se stává otiskování tlapek, a to v nejrůznějších podobách. Tlapky můžete psovi nebo kočičce třeba natřít nezávadnou barvou, která jim neublíží. Zvolit můžete například dětské prstové barvy nebo barvy pro otisky dětských nožiček, které jsou pro tento účel bezpečné. Po otisku raději ihned tlapky omyjte a osušte.

Další možností je otisk do speciální hmoty, díky čemuž získáte 3D památku na packu vašeho miláčka. Tuto hmotu lze koupit přímo pro tento účel, aplikace je jednoduchá. Hmotu stačí promnout v rukách, vyválet a otisknout tlapku. Otisk do jednoho dne vytvrdne a máte hotovo!

Tetování

Jste-li fanouškem zkrášlování vlastního těla tetováním, jistě vás již napadlo, že si necháte vytetovat i svého čtyřnohého kamaráda. Jaké tetování zvolit, aby splnilo vaše očekávání? Na výběr je mnoho variant. Kromě klasického portrétu, který zvládne jen velice zkušený tatér, lze využít například i otisk tlapky, což tetování dodá skutečný a autentický vzhled. Oblíbené jsou i siluety nebo jména.

Autorský článek

Autor článku: Aneta Hladíková