Výcvik, 24. 1. 2023

Foto: Shutterstock

Povely k základní poslušnosti váš chlupáč už ovládá, tak proč se nezaměřit na triky, kterými byste okouzlili jiné pejskaře na procházce, hosty na návštěvě nebo dokonce diváky při nějakém vystoupení? Zde je pár inspirací k těm nejrozkošnějším kouskům!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Popros!

Tento povel je velice známý a oblíbený. Mnozí chlupáči se jej naučí sami od sebe, kdy chtějí dosáhnout či vidět na něco dobrého a přitom trpělivě vyvažují rovnováhu. Pokud tento trik váš psík zatím neovládá, zkuste jej navést za pomoci pamlsků. Začínejte tak, že pejsek bude v poloze „sedni“ a vy si stoupnete k jeho zádům. Nyní dejte dobrůtku dozadu nad jeho hlavičku, přičemž jej lehkým dotykem můžete přesvědčit, že jej nohami zezadu jistíte.

Pes prosí

Díky vaší poloze se chlupáč svými zády o vaše nohy opře a neztratí tak rovnováhu. Postupně to můžete zkoušet bez asistence, dokud se pejsek nezdokonalí v udržení balancu. Připravte se, že jakmile si tento trik váš mazlík osvojí, bude jej hojně využívat!

Poklona!

Uklonit se po výkonu, to je potřeba! Jak to chlupáče naučit? Tento trik se učí podobně jako povel „lehni“ s tím rozdílem, že pejskovi dáme ruku pod bříško tak, aby na zem položil jen hrudník a zadní nohy přitom nepokrčil. Postupně ruku můžeme oddalovat, dokud se chlupáč neukloní sám!

Zamávej!

Podobně jako povel „pac“ se učí i psí mávání. Jednoduše oddalujte ruku, na kterou obvykle psík pokládá svou tlapku, dokud nemávne „do prázdna“. Jakmile si mazlík spojí slovní povel s tímto úkonem, nebude vaši ruku již potřebovat. Můžete pak společně zamávat odcházejícím hostům.

Autorský článek

Štítky: výcvik psa

Autor článku: Aneta Hladíková; Foto: Shutterstock