Zajímavosti, 29. 4. 2023

Foto: Shutterstock

Pokud patříte mezi milovnice a šťastné majitelky mňoukajícího domácího mazlíčka, pak se jistě v následujících řádcích poznáte. Milovníci (a hlavně milovnice) koček jsou různorodou skupinou lidí, kteří mají jedno společné – svého domácího miláčka rozmazlují z celého srdce.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

A pak také „lidské kočičí mámy“ dělají následující věci (aniž by se jimi chlubily):

Utrácejí horentní sumy za kočičí žrádlo

Zatímco ony večeří rohlík s paštikou za pár korun, jejich kočka si pochutnává na lososové pěně, která nejenže voní líp než většina podobných dobrot určených pro lidi, ale navíc stojí šestkrát tolik.

Nejlepší a nejdražší dárky kupují svým kočkám

Kočka

Sofistikované hračky, které mají „rozvíjet kočičí osobnost a talent“, pelíšky připomínající nábytek ze šlechtického sídla apod. Stojí skoro polovinu měsíčního příjmu, ale co – vždyť je to pro naše miláčky (kteří to nikdy neocení a stejně si budou hrát s kusem provázku a spát v naší posteli).

Mluví se svými kočkami (dětským hláskem)

Mluvit s domácím mazlíčkem je naprosto normální. A pro majitelky koček není nic normálnějšího, než mluvit na svého miláčka přehnaně vysokým hláskem.

Vrnícímu miláčkovi dají v posteli přednost před tím lidským

Kočka

Možná ne tak doslova, ale něco na tom bude. Vrnící uzlíček v posteli přeci nesmí být rušen! A navíc je – na rozdíl od chrápajícího partnera – skvělým společníkem, který nás krásně uklidní a uspí. A ještě při tom vypadá tak roztomile!

Nevynechají jediný díl „pekelné kočky“

Ze seriálu „Moje pekelná kočka“ viděly každý díl. A pokaždé hned vědí, jak problémovou kočičku (která v jejich očích vůbec není problémová) napravit (= rozmazlit).

Jejich facebookový/instagramový profil je plný koček

Kočka

A nejen těch jejich – olajkovanou mají v podstatě každou stránku či každý profil, které se kočkám věnují. A legrační fotky koček nebo kočičí vtipy prostě milují!

Mají obří archiv fotek se svým spícím chlupatým miláčkem

Prakticky neexistuje kočičí spací poloha, kterou by nezdokumentovaly. A kdo by se jim divil – spící kočička vypadá tak roztomile!

V kabelce nosí lepicí válečky

Kočka

A doma jich mají obří zásobu (o jejich spotřebě ani nemluvě). Protože ať se snaží sebevíc, kočičích chlupů se prostě nejde zbavit. A tak je lepicí váleček v jejich životě naprostou nezbytností.

Autor článku: Petra Chmelová; Shutterstock