Zajímavosti, 18. 11. 2023

Foto: MyraMyra / Shutterstock

Také vás mňoukající mazlíčci pronásledují do koupelny? Pokud jim zavřete dveře před nosem, často škrábou na dveře a dávají o sobě hlasitě vědět, zkrátka se dožadují vaší pozornosti. Kočky ale koupelnu milují, i když nejste zrovna doma. Co je tak láká?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Tajemství za zavřenými dveřmi

Koupelny se často zavírají a kočky se tam ve skutečnosti dostanou jen párkrát za den a ve vaší přítomnosti, takže jedním z důvodů je zvědavost. Kočky chtějí vždy vědět, co se děje v jejich teritoriu, a zavřené dveře jsou pro ně velkým otazníkem a lákadlem zároveň.

Skvělé místo na hraní

Tajemná koupelna nabízí i spoustu příležitostí ke kočičím hrátkám, milují chlupaté koberečky, ručníky a bohužel se někdy pustí i do vašeho saténového župánku. Rády se schovávají do koše s prádlem, nebo do pračky s prádlem, cítí váš pach z oblečení a cítí se tam zkrátka bezpečně. Dokonce některé kočky v koupelně doslova řádí, hrají si s toaletním papírem, roztahají zapomenuté prádlo po koupelně a občas právě v koupelně můžete najít loužičku, kterou vám udělaly natruc za nedostatek pozornosti.

Milují umyvadla

Obzvlášť v horkých dnech je chladné umyvadlo skvělým útočištěm pro kočky, navíc pro ně mají ideální tvar těla a příjemně se tam stočí do klubíčka. Chodí se tam zchladit a odpočinout, tak proč jim v tom bránit?

Voda

Věřte, nebo ne, ale dalším z důvodů je voda. Pokud vám zrovna prokapává kohoutek v koupelně, není to možná příjemné pro vaši peněženku, ale pro kočky je to skvělá příležitost mít po celý den přísun čerstvé vody. I když má kočka misku s vodou, tak čerstvá je čerstvá, navíc z koupelny i příjemně chladná. Kočky tak rády vlezou do umyvadla, vany i sprchového koutu pro doušek čerstvé vody.

Milují vaši pozornost

Pokud jste zrovna naloženi ve vaně, nebo sedíte na toaletě, kočky musejí být u toho, je to pro ně skvělá příležitost trávit s vámi čas a pomazlit se. Některé kočky také olizují své páníčky, když jsou po koupeli, je to projev náklonnosti a oplácejí vám vaši péči, je to jako když kočka olizuje koťata.

Každodenní rutina

I kočky jsou velmi všímavé, a pokud je vaší každodenní rutinou, že jako první vstanete vyčistíte si zuby, a pak následuje krmení, tak se nedivte, že už vaše kočka netrpělivě obchází po umyvadle a čeká na svůj příděl.

Zdroje: 7 Reasons Why Cats Love Bathrooms; Why, are cats so fascinated with bathrooms; Why are Cats Afraid of Water? 4 Reasons Why Your Cat Hates it

Autor článku: Bára Tomášková