Zajímavosti, 2. 4. 2024

Foto: Pet Heroes

Dlouho si všichni mysleli, že jde o kocourka. Ekko totiž vůbec neměla běžný start do života. Jako malá se potýkala se vzácným dwarfismem a zůstávala několikanásobně menší než sourozenci ze stejného vrhu.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Ekko se narodila kočičce Akali, která se ještě březí dostala do útulku Pet Heroes Lanškroun. Na začátku byla Ekko úplně jako sourozenci. Pak ale koťátka rostla a rostla – a Ekko za nimi až příliš nápadně zaostávala.

Malá bojovnice

Nakonec se zjistilo, že má vzácný kočičí dwarfismus a tak přešla do péče Handipet Rescue, projektu na pomoc kočkám a psům v nouzi. Ten se specializuje právě i na složitější případy.

Nešlo jen o to, že Ekko zůstávala maličká, což by mohlo vypadat roztomile. Špatný růst mohl mít vliv třeba i na vývoj orgánů a to mohlo být hodně nebezpečné,“ osvětluje Diana Vašková, která má Ekko v dočasné péči. Řešením byla speciální léčba – a zadařilo se. „Ekko je sice stále drobnější, ale vyrostla a hladina hormonů už je v normě. Zlepšila se jí i srst,“ usmívá se Diana.

Najde láskyplný domov?

Ekko je tak připravená na nové dobrodružství, hledá totiž adoptivní domov. Zájemci se ale zatím nehlásí.

Ekko je hravá, plná energie, život si užívá naplno. Miluje jídlo, pohyb, i lidi – i když na mazlení musí mít náladu. Je zvyklá na další kočky i pejsky a krásně zvládá návštěvy veterináře i cestu autem,“ popisuje Diana. „Ještě pořád užívá Hepapet na podporu jater a kvůli náročné péči, kterou má za sebou, je potřeba počítat s kontrolami krve. Moc se ale těší na svého osudového člověka a přeju jí, aby už brzy naplňovala radostí nový domov,“ dodává Diana.

Ekko hledá zodpovědný domov se sítěmi v oknech. Zaujala vás Ekko? Tak napište dočasné tetičce na diana@petheroes.cz. Adoptivní domov kočičce pomůžete najít i sdílením.

Autor článku: (red); Foto: PH Lanškroun