Zajímavosti, 19. 2. 2023

Foto: Shutterstock

Nemůžete se rozhodnout, o kterého zvířecího společníka rozšíříte svou domácnost? Zkuste se na celý problém podívat ještě jednou z pohledu svého slunečního znamení.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

S jakým zvířetem si budou rozumět Vodnáři a s jakým třeba Váhy? Poradíme vám.

Beran, Býk, Lev, Střelec, Kozoroh

Žena se psem a kočkou

Všechna výše jmenovaná znamení mají ke zvířatům velmi blízko a bývají mezi nimi velmi vášniví milovníci zvířecích společníků. Protože jsou jejich zrozenci sami poměrně energičtí a akční, budou jim vyhovovat spíše živější mazlíčci. Skvěle si rozumí se psy i kočkami, akvarijní rybičky či želva pro ně nebudou úplně ideálními mazlíčky, i když rovněž je budou bezmezně zbožňovat.

Blíženci, Panna, Vodnář, Váhy

Žena s papouškem

Lidé narození v těchto znameních zvěrokruhu jsou velmi společenští, tíhnou tedy ke zvířatům komunikativním, ale na druhou stranu takovým, jež je nebudou „svazovat“ tím, že budou vyžadovat neustálou pozornost. Hodí se k nim proto například větší papoušci, kteří jsou velmi inteligentní a dokážou komunikovat. Kvůli poměrně vysokým nárokům těchto znamení na čistotu jsou k nim ideální i krátkosrsté kočky.

Rak, Štír, Ryby

Pes u plotu

Tahle znamení jsou z hlediska výběru domácího mazlíčka snad nejméně „problematická“. Jsou totiž milovníky většiny zástupců zvířecí říše. Navíc díky svému vysokému stupně soucitu si jejich zrozenci velmi rádi pořizují zvířata opuštěná nebo handicapovaná.

Autor článku: Petra Chmelová