Zajímavosti, 19. 10. 2023

Foto: Pet Heroes

Někdo ho zanedbaného uvázal u útulku v Lanškrouně. Tak začal příběh pejska Dukea, který se díky péči pracovníků útulku vyléčil a našel domov.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Na konci července někdo uvázal u útulku Pet Heroes Lanškroun pejska, který dostal jméno Duke. Na první pohled na tom byl špatně a možná právě proto ho někdo takhle opustil. Duke měl dredy až u kůže, tekla mu krev z genitálií, hodně čůral, měl silný zánět v celém těle a zvětšenou prostatu. Špatně se mu i hýbalo, a to nejen kvůli dredům, které se musely stříhat v narkóze, aby ho to nebolelo.

A to, že ho někdo nechal u útulku aniž by dal někomu vědět, bylo nejen porušení zákona (jde o úmyslné opuštění zvířete), ale mohlo se mu také něco stát, než se o něm někdo dozvěděl.

Příběh se šťastným koncem

Naštěstí i přes takový začátek všechno dobře dopadlo. Duke začal s léčbou a bylo na něm vidět, že už i jen po ostříhání se mu hodně ulevilo.

Postupně se pak dal celkově dohromady a nakonec přišel úplný šťastný konec, kdy Duke nedávno dokonce našel nový milující domov.

Chcete i vy pomoct s psaním šťastných konců? V útulku Pet Heroes Lanškroun na domov čekají další pejsci, takže pokud hledáte nového člena rodiny, můžete se rozhlédnout na stránkách útulku, nebo je sdílet, aby se tak pejsci a noví páníčci snáz našli.

Pejsky čekající na novou rodinu najdete ZDE.

Článek vznikl ve spolupráci s útulkem Pet Heroes Lanškroun

Autor článku: Andrea Veselá