Zajímavosti, 6. 10. 2023

Foto: Útulek Lanškroun

Pejsek australského honáckého psa se dostal do lanškrounského útulku poté, co se sám toulal po jednom z blízkých měst. Útulek sice dokázal podle čipu dohledat majitele, ale ten se pejska vzdal, a tak devítiletého Borka čekalo hledání nové rodiny. Vzápětí si však pracovníci útulku všimli, že má záchvaty, a Borek místo toho rychle putoval na veterinu.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Borek je veselý a šťastný pejsek, který je na svůj věk i stále dost hravý. Mysleli jsme, že domov najde brzy, ale pak se všechno změnilo, protože jeho život začaly ohrožovat záchvaty,“ popsala vedoucí útulku Renata Kristková.

„Během záchvatu se klepal a slinil, dál se přitom ale snažil vnímat okolí. Rychle jsme ho proto vzali na veterinu, ale tam nejprve vyšetření neukázala nic, co by nás k něčemu navedlo. Chvíli to vypadalo, že má v hlavě možná nádor, ale magnetická rezonance to naštěstí vyloučila. Pak jsme díky vyšetření zjistili, že má Borek epilepsii,“ shrnuje Renata.

Jak Borkovi pomoci?

Borek už začal pravidelně brát léky, které mu hodně pomáhají. „Borek už nemá záchvaty a zase má radost ze života. Měsíčně nás léky přijdou zhruba na tři tisíce korun,“ říká Renata.

To je malá cena za to, aby bylo pejskovi dobře, ale útulek Pet Heroes Lanškroun bude vděčný za pomoc s péčí o něj. Příspěvek můžete Borečkovi poslat na číslo účtu 2288471053/5500 s VS 202339, nebo si ho můžete na stránce útulku virtuálně adoptovat.

V případě virtuální adopce budete navíc za svůj měsíční příspěvek každý měsíc dostávat e-mail s informací o tom, jak se mu vede.

Autor článku: Lenka Šmídová; Foto: Útulek Lanškroun