Zajímavosti, 25. 3. 2024

Foto: Pet Heroes

Jeden z nejnovějších přírůstků v útulku Pet Heroes Lanškroun má za sebou krušnou minulost. Staršího psa Reka odebraly úřady kvůli týrání a k tomu ho trápí velký nádor mezi nohama, který mu i překáží při močení.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

„Rek měl na krku místo obojku řetěz a na první pohled byl zanedbaný, má ve špatném stavu i zuby. Největší starost nám ale hned dělal obří nádor mezi zadníma nohama,“ popisuje vedoucí útulku v Lanškrouně Renata Kristková.

Plný chuti do života

Nevíme, jestli vůbec někdy v životě zažil, jaké to je cítit lásku a že na něm lidem záleží. Přišel k nám úplně vyplašený, ale zároveň moc vděčný. Krásně jí, miluje lidi a mazlí se. Vzali jsme si ho pod sebe do péče, abychom tak zajistili, že se už nikdy nevrátí k původním majitelům, protože to do budoucna hrozilo,“ dodává Renata.

Nádor Rekovi tlačí i na střeva. „Jeho stav je bohužel hodně vážný, ale Rek je přese všechno plný chuti do života a rozhodně to nechce vzdávat – a to ani my. Doufáme, že na světě ještě zažije krásné chvíle a uděláme všechno pro to, aby dostal šanci poznat svět z té lepší stránky. K tomu teď Rek potřebuje hlavně operaci, při které se nádor odstraní,“ uzavírá Renata.

Zpátky na řetěz?

Majitelé ho dlouhé roky týrali, a tak jim jej úřady odebraly. Přesto chtěli Rečíka zpět. Zpět na řetěz. To pracovníci útulku nemohli dopustit, proto je od 22. 3. 2024 v péči útulku Lanškroun. Náklady tedy už nehradí obec. Jenže Rek teď potřebuje operaci, která by mu zvýšila šanci na pohodové stáří.

Operace je riziková, ale život bez ní by mohl být výrazně horší. Během operace by se odstranil velký a těžký nádor na varlatech, který nejen komplikuje chůzi, ale i vyprazdňování.

Chytil vás Rekův příběh za srdce? Přidejte se k jeho dobrým sudičkám, k lidem, co mu dají v nové životní etapě do vínku naději užít si lepší svět co nejdéle. Přispějte Rekovi na potřebnou operaci skrze bezpečný portál Darujme (https://www.darujme.cz/rek) nebo na účet 2288471053/5500, VS 202410.

Zdroj a foto: Pet Heroes Lanškroun

Autor článku: (red); Foto: PH Lanškroun