Zajímavosti, 17. 2. 2023

Foto: Shutterstock

Říká se, že psi mají pány a kočky sluhy. Ačkoli to neplatí vždy doslova, něco na tom bude. Poroučí u vás doma mňoukající mazlíček? Takhle to poznáte!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Patříte také k milovníkům a vlastníkům koček? Pak se možná v následujících řádcích poznáte.

Psát na počítači je výkon

Potřebujete odeslat důležitý e-mail nebo připravit večer podklady na zítřejší poradu? Vaše kočka si také všimla. Ale že by byla nějak nápomocná, to se říct nedá. Stulí se vám na klín přesně tak, aby se vám psalo co nejhůř. Anebo ještě lépe – pěkně si lehne přímo na klávesnici. To by bylo, aby se v tom okamžiku, než ji stihnete z písmenek přendat někam na bezpečnější stanoviště, neodeslal důležitý e-mail někomu, kdo ho rozhodně neměl vidět!

Vybavení bytu se výrazně proměnilo

Zatímco vaši známí mají designové vybavení bytu, vy máte dva kočičí stromy, v každém koutě škrabadlo, několik pelíšků, po zemi i policích plyšové myši, zkrátka namísto investice do umění u vás vládne investice do kočičích doplňků.

Uhlídat sklenici s vodou je dobrodružství

Nechat si na konferenčním stolku sklenici s vodou, to udělá kočičí majitel jen jednou. Jako by pro kočky nebylo větší lákadlo – napít se vody, která nebyla určena pro ně, je evidentně velká výzva. Pokud se při tomto pokusu nějaká ta sklenice rozlije, získává soutěžící body navíc.

A to nemluvíme o jídle

Ačkoli kupujete ty nejdražší kapsičky a granule, uhlídat před zvědavými čumáčky a mlsnými jazýčky třeba rohlík, to je úkol hodný mistra.

Postel je kočky, ne vaše

Když přijdete do ložnice, rozvaluje se kočka uprostřed postele, navíc na peřině přesně tak, abyste z pokrývky pro sebe mohli „ukrást“ maximálně 10 centimetrů. Logika velí odsunout kočku, ovšem vaše kočičí srdce ví své – to by se jí přeci nelíbilo, třeba by utekla a urazila by se. To je pro milovníky koček, jež má jejich mazlíček omotané kolem prstu, nepředstavitelné. A tak se přikryje odhozeným svetrem a stočí se do neidentifikovatelného tvaru okolo podřimující kočky.

Papírové tašky a krabice jsou nedotknutelné

Zatímco všichni okolo vás papírové tašky i krabice ihned vytřídí, vy je skladujete a do sběru putují až poté, co jsou navždy poznamenány kočičími drápky. Víte totiž, že takový krabicový úkryt je pro kočku ztělesněním slasti. A tak zatímco jiní by se rozčílili, vaše srdíčko se tetelí, když ve tři ráno slyšíte šustění papírové tašky, protože to je pro hraní ten nejlepší kočičí čas.

Autor článku: Petra Chmelová

New title