Zajímavosti, 17. 11. 2023

Foto: Kwadrat / Shutterstock

V buddhismu se věří, že každý den v týdnu má svoji energii a význam. Ke každému dni je tak přiřazené posvátné zvíře, jehož schopnosti vás mohou provázet celý životem. Stačí jen vědět, zda jste na svět přišli v pondělí či třeba ve středu!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Zatímco astrologie pracuje s postavením planet v momentě narození (prvního nádechu miminka), díky kterému pracuje nejen s klady a zápory osobnosti, původní indičtí mniši nátury, talenty i slabosti vidí v něčem docela jiném – narozeninovém zvířeti, na něhož se v dnešní době často zapomíná. A to je velká škoda.

Kdysi dávno lidé žili se zvířaty v míru a mluvili jejich jazykem, zvířata naopak promlouvala k nim. Toto poselství je však stále aktuální. Co o vás vypovídá den narození a jaký vzkaz z říše fauny je určený přímo pro vás?

Pondělí: Koza

Jste někdo, kdo má svoji hlavu. Sice neděláte dojem fyzickou silou, ale dokážete si poradit ve svízelných situacích, víte, jak se bránit. Ostatní za vámi chodí, když potřebují poradit. Dopředu vás žene odhodlání, ale pořád máte na čem pracovat. Kupříkladu se nedokážete uvolnit.

Úterý: Puma

Neberete si servítky, milujete svobodu, nenecháte sebou manipulovat a patříte k výrazným, dalo by se říct renesančním, osobnostem. Vrháte se na všemožné příležitosti, někdy až příliš rychle až agresivně, rychle se unavíte.

Středa: Jelen

Celkově býváte trochu stydliví, introvertní, lidem chvíli trvá, než se k vám dostanou blíž. Pokud se jim to podaří, jsou příjemně překvapeni. Potřebujete společnost opačného pohlaví, vaší negativní stránkou je, že si všechno chcete organizovat sami – a neříkáte si o pomoc.

Čtvrtek: Havran (vrána)

Patříte k inteligentním jedincům, ale zároveň i nepochopeným. Zdá se, že vás lidé mají rádi, ale také se od vás drží dál. Z mnoha důvodů jste velmi uzavření.

Pátek: Králík

Králík je zvíře plné paradoxů. I když působíte ustrašeně, dokážete v sobě sebrat sílu a ukázat ji světu. Občas přeskakujete od jedné věci ke druhé, u ničeho nevydržíte příliš dlouho.

Sobota: Žába

Jste typ člověka, který chce být za všech okolností zodpovědný, ale neví, jak věci vzít do vlastních rukou. Někdy dřív jednáte a teprve potom přemýšlíte, pokuste se zklidnit a rozumněji zvažovat následky svých činů.

Neděle: Vlk

Charakterizuje vás intuice, schopnost naslouchat svému nitru a navazovat pevné emocionální vztahy. Často jste o krok napřed, tušíte, víte, vnímáte. Čas od času však plýtváte životním elánem a věnujete se lidem, kteří si to nezaslouží.

Autorský článek

Foto v textu: Shutterstock

Autor článku: Ivana Koutná; Foto: Shutterstock