Zajímavosti, 16. 1. 2023

Foto: Shutterstock

Říká se, že kočka má devět životů. Zázraky se však dějí napříč celou zvířecí říší. Nevěříte? Je obecně známo, že kočky se dokážou vylízat téměř z čehokoliv. Jejich schopnost regenerace a odolnost je mnohdy opravdu k neuvěření.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Ale jak se zdá, není sama!

Zázrační pejskové

Přežít srážku s vlakem je zázrakem v pravém slova smyslu. Zvláště pak, pokud železný kolos brázdí okolí rychlostí přes 120 kilometrů za hodinu. Právě s takovým vlakem měl tu čest pes jménem Tyler, který srážku, ač s četnými vážnými zraněními, přežil a díky záchraně a mnoha operacím dnes zase čile běhá po zahradě.

Poppy i Bobby zažili znovuzrození při téměř totožném zážitku, i když se jedná o dva samostatné příběhy bez jakýchkoliv souvislostí. Oba tito pejskové z Anglie se jednou při procházce po útesech vydali za rackem, což jim mohlo být osudným. Špringršpanělka Poppy za rackem skočila a z útesu padala neskutečných sto metrů, při dopadu do vody si poranila plíci, ale dokázala doplavat na nedalekou souš a zachránit si tak život. Kříženec Bobby skočil za rackem z o poznání menšího útesu, díky čemuž neutržil žádná vážná poranění.

Štěňata a štěstí v neštěstí

Štěňátka jsou bezbranná mláďata, která se spoléhají na lidskou pomoc. Někdy jim však právě člověk může způsobit velké trápení již v útlém věku. Příkladem je štěně jménem Pascal. Tohohle malého psího rošťáka se rozhodla skupinka dětí celého polít velice silným lepidlem. Štěněti lepidlo slepilo srst společně s nečistotami tak nešťastně, že se nemohl vůbec hýbat a jeho život byl v ohrožení. Naštěstí přišla brzy pomoc a Pascala z lepidla vysvobodili. Přišel přitom o všechnu svou srst, ale žádnou další újmou kupodivu a díkybohu netrpí, srst mu brzy dorostla a dnes je z něj velký fešák.

Podobný osud potkal i malé štěněčí sourozence, zde však byla příčinou nešťastná náhoda. Roztomilé chlupaté kuličky spadly kvůli nepozornosti do kaluže dehtu, odkud nebylo návratu, jelikož je dehet přilepil tak silně, že se nemohly pohnout. Vysílená štěňátka se nevzdávala a volala hlasitě o pomoc, dokud svým kňučením nepřivolala místní kolemjdoucí. Vysvobozování bylo náročné, ale dopadlo dobře a štěňátka se mohou těšit na život plný dalších, snad bezpečnějších zážitků.

Ptáčci štěstěny

I mezi ptáčky se najdou jedinci, kteří přežili neuvěřitelné věci. Příkladem může být papouščí samička Uršula, která přežila výbuch propanbutanové láhve v bytě. Naštěstí ji oheň ani letící předměty nezasáhly.

O zasažení by mohl naopak mluvit brazilský papoušek jménem Freddy, který se nechtěně ocitl v přestřelce, kde jej střelec zasáhl do hlavy. Ač to zní strašlivě, Freddy střelnou ránu nad zobákem přežil. I když zásahem přišel o oko a rána mu zohavila hlavičku, náležitě si užívá život a pochutnává si na měkké potravě.

Nesmrtelný křeček

Kdo by čekal, že tak malé stvoření, jako křeček, dokáže přežít požár celého domu. A opravdu, díky zásahu hasičů se křeček zachránil z ohnivého pekla bez větší újmy na zdraví.

Veliké štěstí měl i křeček jménem Mike, který se společně s odpadky dostal do továrny, kde se odpad drtí na malé částečky. Malý Mike vyváznul z drtičky bez zkřiveného chloupku! Zázraky se zkrátka dějí.

Autorský článek

Autor článku: Aneta Hladíková

New title