Chlupáči, 9. 12. 2022

Foto: Shutterstock

Klidná kočičí dáma, která v sobě snoubí nadhled a kotěcí hravost. Kymerská kočka je oblíbeným, ač méně známým mazlíčkem, kterého si oblíbíte nejen kvůli vzhledu, ale hlavně kvůli jedinečné povaze. Pojďme se podívat, jaká kymerka vlastně je!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Přizpůsobivá dáma

Kymerská kočka

Tato malá šelma nevyhledává žádné konflikty, zbytečně se nepouští do šarvátek a udržuje si dobré vztahy se všemi členy domácnosti. Rychle si zvykne na změny v domácnosti, naučí se chodit na vodítku nebo nosit hračky podobně jako psí kolegové. Samozřejmě i tato kočka, jako každá jiná, má svou hrdost, a tak si občas umí postavit hlavu. Co může hůře snášet je změna majitele, jelikož se jedná o velice věrnou kočičku, která si s rodinou často vytvoří opravdu silné citové pouto.

Přátelská společnice

Díky její přizpůsobivosti a nekonfliktnosti vychází kymerská kočka velice dobře nejen s jinými kočkami, ale dokonce i se psy a jinými domácími mazlíčky. Hodí se jak pro starší páníčky, kteří ocení její klidnou a vyrovnanou povahu, tak i do rodiny s dětmi, se kterými bude moci probudit svou kotěcí hravost. Jelikož se jedná o společenskou kočku, není ráda sama příliš dlouho. Proto je ideální pořídit této šelmičce zvířecího kamaráda, se kterým bude moci trávit čas po dobu vaší nepřítomnosti. S druhou kočičkou si kymerka bude jistojistě rozumět! Dobré vztahy mezi kočičkami zajistí brzká socializace, tedy včasné seznámení.

Kymerská kočka

Kromě čtyřnohého kolegy můžete kymerské kočičce poskytnout i vyžití v podobě hraček, prolézaček, škrabadel a hlavolamů, které ji zabaví jak fyzicky, tak psychicky. Využít je pak můžete i pro společné hraní a cvičení.

Klame tělem

Ačkoliv na první pohled působí kymerská kočka zavalitým dojmem, jedná se o mrštnou a rychlou šelmu. Má delší zadní nožky, což z ní dělá dobrého skokana. Překvapí vás, do jakých výšek je schopná vyskočit. Kymerská kočka může působit zakulaceně nejen stavbou těla a hustým kožíškem, ale také absencí ocasu – ten může chybět úplně, částečně nebo vůbec.

Autor článku: Aneta Hladíková; Foto: Shutterstock