Zajímavosti, 9. 11. 2023

Foto: Lazy_Bear / Shutterstock

Některé věci děláme zkrátka automaticky. Jakmile se stane chlupáč součástí našeho každodenního života, bez určitých „zlozvyků“ se neobjedeme. Najdete se v následujícím výčtu?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Pytlíky vždy s sebou!

Do lesa, na nákup nebo na rande, vždy u sebe najdete alespoň jeden sáček na psí exkrementy. Není totiž nic horšího, než když si váš mazlíček usmyslí vykonat potřebu na nejméně vhodném místě. V takovém případě platí citát „štěstí přeje připraveným“. Co na tom, že s sebou nemáte psíka! Pytlík se v kapse nikdy neztratí!

Koukat pod nohy

Naši čtyřnozí miláčci se velice rádi motají pod nohy, což platí zejména při vaření. Čekají, až něco upadne, nebo si jednoduše vynucují vaši pozornost, a to nejen v kuchyni. Někteří hafani si oblíbí nejfrekventovanější místo v domě pro klidný odpočinek. Proto se musí každý pejskař pořádně dívat pod nohy, aby svého milovaného chlupáče omylem nenakopl nebo mu nešlápl na packu.

Spící pes

Podobná situace nastává i v případě, kdy vám do postele či na gauč vyskočí chlupatý host. Zvláště v noci hrozí jeho zalehnutí! Proto je nutné koukat nejen pod nohy, ale i pod peřinu. Ze šmátrání rukama po posteli se rázem stává noční rituál, bez kterého byste neulehli. Je přeci nutné lokalizovat ono tělo tvrdě spícího zvířete, které vás mile rádo pod peřinou zastoupilo.

Mlaskání

Upoutáváte pozornost psa nebo jiného mazlíčka mlaskáním? Proč ne, že? Jedná se o efektivní způsob, jak zaujmout dané zvíře. Takovýto postup brzy nahradí používání slov, protože je to krátké a stručné „zavolání“. Problém může nastat, když chcete zavolat na člověka nebo dítě. Mlaskání nemusí všichni ocenit.

Co fotka, to pes

V mobilu už pomalu nemáte místo na důležité aplikace, ale nechce se vám smazat žádná z devět set padesáti fotek vašeho čtyřnohého miláčka? Vždyť je na každé fotce tak roztomilý! Pejsci umí být proklatě fotogeničtí, a tak je se zápalem často cvakáme při každé příležitosti – jak spinká, jak skotačí s hračkou, jak smutně kouká nebo jak profesionálně pózuje v přírodních panoramatech. I v nepřeberném množství fotek se vždy najde taková, kterou zkrátka nejde smazat!

Autorský článek

Autor článku: Lenka Šmídová; Foto: Shutterstock