Zajímavosti, 26. 4. 2024

Foto: Iryna Kalamurza / Shutterstock

Pořídit si štěkajícího domácího mazlíčka většině lidí prospěje. Ovšem někteří to s láskou k němu už opravdu přehánějí. Nepatříte už náhodou také mezi ně? Otestujte se!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Pes získal nálepku „nejlepší přítel člověka“ naprosto zaslouženě, ostatně člověka věrně provází už několik tisíciletí. Ovšem nikdy mu nepatřilo v našich domácnostech a srdcích takové výsadní postavení jako v posledních 50 letech.

Někteří lidé považují psa spíše za „převlečeného“ člověka nebo své dítě (i odborníci na výchovu psů před takovým přístupem varují) a jejich láska k mazlíčkovi je naprosto bezmezná.

Patříte mezi ně i vy? Pokud se poznáte ve většině následujících situací, pak nejspíš ano…

Berete psa s sebou do restaurace

Mazlíček navíc sedí na židli vedle vás (i přes upozornění obsluhy) a vy se zcela vážně zabýváte otázkou, zda by bylo „přes čáru“, kdybyste mu také objednali něco z jídelního lístku.

Mluvíte na psa jako na miminko

Psi jsou komunikativní zvířata, a tak je zcela normální, že na toho svého mluvíte. Ovšem pokud se v tu chvíli proměníte v šišlající a pitvořící se stvoření, zpozorněte (pes není malé dítě).

Doma máte všechny možné psí „vychytávky“

A teď máme na mysli nejmodernější pelíšky, hračky, interaktivní hry pro psy, zkrátka cokoli, co se jako novinka objeví na internetu. A taky za to všechno utrácíte horentní sumy.

Váš pes má větší šatník než vy

A když už jsme zmínili to utrácení… Psí obleček se v zimě opravdu hodí (zvláště u některých plemen), ale není nutné vlastnit celou módní přehlídku.

Jste uražení, pokud se někdo nad vaším miláčkem nerozplývá

Jsou lidé, kteří nejsou z pejsků tak nadšení nebo jim neprojevují takovou náklonnost jako vy. Na tom není nic divného. Ovšem vás prakticky smrtelně urazí, pokud někdo bezmezně neobdivuje právě vašeho Alíka.

Váš pes má facebookový profil

Nebo svou stránku. Nebo blog. Nebo profil na Instagramu. Prostě se z něho snažíte udělat internetovou celebritu.

Prakticky veškeré dekorace ve vašem bytě jsou psí

Obrazy, sošky, figurky, plakáty, kalendáře, fotky, ale také oblečení apod. Na všem je pes (nejlépe ten váš). V podstatě byste si mohli otevřít s takovým zbožím obchod.

Pro pejska pořádáte narozeninové večírky

„Punťovi je 5 let, přijďte to s námi oslavit!“ Tak pokud takto začíná pozvánka na večírek, zbrzděte. Jako recese je to samozřejmě dobrý nápad („chci svolat nějaké přátelské posezení, tak to navlékneme na Punťovy narozky“), ale pokud to myslíte smrtelně vážně a psí narozeniny se vším všudy slavíte každý rok, může se někomu zdát, že už to přeháníte.

Často si představujete, jaké by to bylo, kdyby pejsek uměl mluvit

A jak byste si pěkně popovídali, co by vám asi řekl, jestli také přemýšlí o smyslu života, jestli jste vy tím smyslem života. Jistě, občas takové myšlenky napadnou každého, ale pokud se stanou vaší obsesí, není to nejlepší strategie.

Při čtení těchto řádků vůbec nechápete, o čem to tu proboha píšeme. Protože to všechno je přeci úplně normální a má to tak každý, no ne?

Autorský článek (autorka je hrdou psí mámou a označení „posedlost“ odmítá:-) )

Autor článku: Ivana Koutná