Zajímavosti, 13. 1. 2024

Foto: xkunclova / Shutterstock

Znamení, ve kterém jste se narodili, může hodně napovědět o tom, jací jste. Dokonce i volba toho pravého pejska pro vás může být napsána ve hvězdách. Hodí se k vám spíš oddaný pitbul, nebo citlivý kokršpaněl?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Zjistěte, který štěkající čtyřnohý přítel je nejlepší právě pro vaše hvězdné znamení.

Vodnář

O Vodnářích je známo, že jsou jedineční, nezávislí a inteligentní. A přesně i tyto vlastnosti má plemeno basenji. Pochází z Afriky, kde byl původně využíván pro lovecké účely. Jsou to velmi přátelští a energičtí psi. Stejně jako Vodnáři mají svoji hlavu, a tak budete potřebovat při výcviku trošku trpělivosti. Budete překvapení, jak moc vám tento pes bude povahově podobný.

Ryby

Anglický kokršpaněl

Ryby jsou známé svou citlivostí, upřímností, nadevše si cení harmonii a mají mimořádně silnou intuici. Zkrátka jsou to dobráci od kosti. A to samé můžeme říci o kokršpanělovi. Tito menší psi zbožňují, když mohou být nablízku svému majiteli. Neváhají vám ukázat, že jim na vás záleží. Tento typ psa také obvykle vyžaduje velkou trpělivost a citlivost. Vzhledem k tomu, jak úžasně se staráte o své přátele a rodinu a jak jste oddaní věcem, které máte rádi, by se toto plemeno pro vás skvěle hodilo.

Beran

Německý ovčák

O Beranech je známo, že jsou tvrdohlaví, rádi se ujímají vedení a podnikají různá dobrodružství. Potřebujete psa, který vás udrží v pohybu, a proto je pro vás německý ovčák ideální! Němečtí ovčáci jsou neuvěřitelně energičtí a inteligentní. Zvládnou s vámi držet krok a stejně jako vy vždy touží přijmout novou výzvu. Jsou velmi loajální a chrání své majitele – jako vy jste schopni chránit své nejbližší. Vyžadují hodně výcviku, ale to by pro vás neměl být problém. Německý ovčák bude skvělým věrným společníkem.

Býk

Kavalír King Charles španěl

Býci jsou proslulí svojí praktičností a mají klidnou, vyrovnanou povahu. Psí plemeno, jako je Kavalír King Charles španěl, je jen typ společníka, o kterém jste doteď možná ani neuvažovali. Nejenže jsou to nádherní psi, ale jsou také velmi milí a loajální ke svým majitelům. Milují, když s vámi mohou zůstat doma a trávit tak co nejvíce času po vašem boku. Ačkoli mohou být citliví, jsou to neuvěřitelně společenští a přátelští psi. Bude ji dobře v rodině s dětmi.

Blíženci

Blíženci jsou přátelští, přizpůsobiví a zároveň zvědaví na svět kolem. Není divu, že právě corgi je pro vás jedním z nejlepších typů psů! Corgi má v lásce i samotná královna Alžběta II. Tito pejsci jsou velmi přátelští a rádi jsou středem pozornosti. Tím, že jsou jedním z nejoblíbenějších plemen, není pro ně těžké upoutat zrak každého v místnosti – podobně jako to dokážete i vy. Je o nich také známo, že mají smysl pro humor, hravou povahu a jsou vždy připraveni pustit se do nových zážitků. Péče o corgiho je poměrně snadná, takže je to opravdu báječný společník právě pro vás.

Rak

Pro citlivé Raky bude skvělým pejskem roztomilý pomeranian. O nich je známo, že jsou ochranáři, vyžadují spoustu náklonnosti a většinu času tráví uvnitř – co víc si může Rak přát? Tito psi jsou malí velikostí, ale jejich obří srdcem. Při každé příležitosti vám bude pomeranian dávat najevo svoji oddanost. A podobně jako vy má tendenci se rozčilovat, pokud nemá pocit, že dostává dost náklonnosti. Pomeranianové jsou také přátelští k rodinám a často vytvářejí úzká pouta se všemi členy, dětmi i dospělými. Nevyžadují příliš výcviku, což je ideální pro vaši povahu.

Lev

Jezevčík

Jste společenští, hraví a rádi jste středem pozornosti, takže jezevčík je pro vás byl tím pravým. Jistě znáte svou hravou, živou a trošku zlomyslnou povahu – toto plemeno má mnoho podobných vlastností, které jako Lev oceníte. Ačkoli mohou rychle upoutat pozornost každého v místnosti svým vzhledem a hlasitým štěkotem, mají také tendenci být silně oddáni jedné osobě a jsou odhodláni udržet si veškerou pozornost (zní to povědomě?). Jsou neuvěřitelně inteligentní a přizpůsobiví a jen tak se ničeho neleknou. Jezevčíci mají tendenci věřit, že jsou větší, než ve skutečnosti jsou. A proto to jsou neuvěřitelně odvážná a houževnatá plemena. Nebudete zklamaní, když budete mít po boku tohoto malého kamaráda.

Panna

Čau čau

Jste rezervovaní, klidní a potřebujete svůj čas. I když se možná obáváte, že většina psů může být pro vás příliš energická u čau-čau to tak vůbec není. Tito psi mají zpočátku tendenci působit zastrašujícím dojmem, ale nejsou od přírody agresivní. Obvykle si dávají pozor na cizince, ale jakmile najdou majitele a vytvoří si s ním pouto plné důvěry, jsou velmi loajální a milující, což zní přesně jako definice vašeho znamení. Nejsou mimořádně hyperaktivní ani nevyžadují přílišnou pozornost. Rádi tráví čas i o samotě a neruší vás, tedy pokud se vás nesnaží chránit.

Váhy

Jste laskaví, usilujete o klid a rovnováhu. A proto se zrovna pro vás hodí jako pejsek chrt. O nich je známo, že jsou velmi přátelští. Původně byli chováni s úmyslem lovit ve skupinách, takže obvykle nejsou agresivní vůči jiným psům. Stejně jako vy se raději vyhnou konfliktům. I když jsou tito psi neuvěřitelně atletičtí a mají zatraceně rychlé nohy, také rádi tráví značné množství času spánkem. A obojí je přesně to pravé pro někoho, jako jste vy.

Štír

Pitbulteriér

Jste tvrdí, oddaní a neuvěřitelně chráníte ty, které milujete. A proto je právě pro vás vhodný pitbul. Na první pohled můžete vypadat jako zastrašující dvojka, ale pokud si někdo najde čas, aby vás poznal, uvidí, jak soucitní a milí jste pod povrchem. Pitbulteriéři mají tendenci prosazovat svůj dominantní přístup, ale také chtějí skutečně potěšit své majitele. Jakmile se s vámi pitbul propojí a začne vám věřit, bez váhání vás bude za každou cenu chránit. Ačkoli se někdy může zdát jako nezvladatelný, člověk s vaší vášní a odhodláním dokáže tuto výzvu zvládnout.

Střelec

Australský ovčák

Jste dobrodružní, zvědaví a inteligentní, takže australský ovčák je pro vás opravdu skvělým společníkem. Toto plemeno je více než většina jiných psů výjimečně energické a vyžaduje spoustu cvičení. Dobrou zprávou je, že australští ovčáci budou skvělým kamarádem na cestování. Jsou také neuvěřitelně inteligentní a mohou snadno začít nudit, pokud nemají dostatečný program. Naštěstí tuto jejich potřebu chápete a jste více než schopni uspokojit jejich zvědavost. Toto plemeno je velmi loajální a oddané svým majitelům, což znamená, že se vás bude držet zuby nehty. Snadno se ale přizpůsobují – hlavně, když může být ve vaší blízkosti.

Kozoroh

Belgický ovčak

Jste pracovití, loajální a inteligentní, takže plemeno jako belgický ovčák s vámi bude fungovat neuvěřitelně dobře. Tito psi mají silné ochranné instinkty a jsou odhodláni chránit své blízké před jakýmkoli druhem ohrožení, což je přesně to, jak se vy sami stavíte ke své rodině a přátelům. Tito psi jsou také zvyklí nahánět ovce a udržovat věci v řádu, což je rys, kterého si opravdu vážíte. Mohou být nároční na výcvik a vyžadují pevnou a trpělivou ruku, ale to pro Kozorohy není žádný problém.

Autorský článek

Další info: We Know the Perfect Dog Breed for Your Zodiac Sign; These are the best dog breeds based on your star sign

Autor článku: Petra Chmelová; Foto: Shutterstock